You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI Turnaj kadetů v Křenovicích 20.12.2009 (mistrovská utkání okresního přeboru)

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Turnaj kadetů v Křenovicích 20.12.2009 (mistrovská utkání okresního přeboru)

Email Tisk PDF
-rei-           FOTO

    Ke svému premiérovému startu v okresní soutěži vyrazilo družstvo bučovických kadetů do sportovní haly v Křenovicích, kde se dne 20.12.2009 odehrál první ze série čtyř plánovaných turnajů této soutěže. Po více než dvou letech trénování jsme tak mohli naostro prověřit nabyté dovednosti, a to v konfrontaci s dalšími třemi družstvy z Holubic, Hrušek a Vyškova. Bohužel z celkového počtu šestnácti našich hráčů, kteří svou účast přislíbili, odjelo nakonec na úvodní turnaj „pouze“ devítičlenné družstvo, kdy hned pět našich borců zklátila krátce předtím nemoc. Zejména pak mrzela plánovaná absence nesporné opory - talentovaného Radovana Dítěte.
Nicméně i tak jsme ve velmi optimistické náladě přijeli do Křenovic s úmyslem dobře si zahrát, přičemž při vší naší vrozené skromnosti jsme v koutku duše pomýšleli i na nějaké lepší umístnění. O tom, že na tomto turnaji a zřejmě i v celé soutěži neobsadíme první místo, nás však přesvědčilo hned první utkání proti šmerdovým Holubicím. Jednak  proti nám nastoupili borci v průměru o nějaké tři roky starší, především náš však na všech postech předčili kvalitou předváděné hry, se kterou by hoši jistě neudělali ostudu ani v krajském přeboru druhé třídy mužů – předváděli kvalitní servis, razantní útok včetně rychlého útoků středem sítě a doskoků, úspěšné bloky a minimum nevynucených chyb. Hned v prvním setu jsme zjistili, že toto nebude soupeř, proti kterému bychom byli schopni uhrát nějaký lepší výsledek. Soustředili jsme se tak především na ujasnění si postavení hráčů a jejich úkolů na jednotlivých postech. Ve větší míře jsme se pokoušeli do herních činností zapojit i blokování, kteréžto v provedení některých hráčů občas slavilo i nečekané úspěchy. Bez problémů se nám osvědčil systém pravého předního nahrávače s výměnou hráčů na tomto postu s každým točením a s útoky středem sítě a z hlavního kůlu. Za situace, kdy již nebylo co ztratit, jsme hned do úvodního utkání zapojili i hráče z lavečky. V tomto směru tedy první utkání nepřineslo žádné překvapení a my jsme se po prohře 0:3 (-7, -4, -9) mohli soustředit na zbývající dvě utkání.
K tomu druhému jsme nastoupili po krátké přestávce proti „domácím“ Hruškám. Jak se ukázalo, jednalo se o pro nás nejvyrovnanějšího soupeře. Do prvního utkání jsme v základní šestce vystřídali hned dva hráče, se kterými jsme po vyrovnaném souboji ztratili první sadu až v koncovce. Do dalších dvou setů jsme tedy ponechali hrát základní sestavu, ve které naši borci dokázali po trpělivém výkonu zvrátit stav utkání na konečných 2:1 (-21, 23, 17) v náš prospěch. Podotýkám, že před zahájením turnaje bylo dohodnuto, že v případě všech následujících utkání v soutěži se budou utkání hrávat na tři hrané sety do 25 bodů.
Poslední utkání nás postavilo proti mladým nadějím z Vyškova. Vzhledem k tomu, že tento tým začal trénovat teprve v září letošního roku, odpovídal tomuto i jimi předváděný výkon. Nebýt našich zbytečných nevynucených chyb, navíc bohužel často na postu podávajícího, bylo by o konečném stavu 3:0 v náš prospěch rozhodnuto mnohem dříve než po setech 12, 20 a 21. Nutno však zdůraznit, že drtivé většiny chyb jsme se dopouštěli především v zápalu boje a v důsledku nechtěných nepřesností, nikoliv však kvůli malému nasazení či podcenění soupeře, což náš velmi těšilo. Všichni naši hráči se prezentovali plným nasazením s maximální snahou o plnění trenérských pokynů, kterých nebylo po dobu všech tří utkání rozhodně málo. V tomto utkání jsme si pak mohli dovolit nechat sedět polovinu hráčů základní šestky. Za velmi úspěšné lze tedy považovat i to, že jsme dokázali týmy Hrušek a Vyškova porazit i přesto, aniž bychom proti nim nasadili to nejsilnější družstvo, které bychom jinak byli schopni postavit. Za předvedené výkony nezbývá všem zúčastněným borcům našeho týmu bez rozdílu poděkovat. Doufám, že se tak můžeme těšit na minimálně stejně kvalitní výkon na dalším turnaji, který se bude konat zatím v přesně neurčeném termínu v únoru 2010 v Holubicích.
Sestava:  Štěpán Tichý, Vít Sedlář, Matěj Toman, Jiří Kříž, Jan Bretfeld, David Blecha, Tomáš Šedivý, Martin Machala, Radek Přibilík