You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL GRIMMA 2009 - 24. ročník volejbalového turnaje mužů a žen

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

GRIMMA 2009 - 24. ročník volejbalového turnaje mužů a žen

Email Tisk PDF
    První zářijový víkend je již tradičně vyhrazen účasti našich zástupců na volejbalovém turnaji v partnerské Grimmě. Tento turnaj nezadržitelně spěje ke svému čtvrtstoletému výročí a  je až neuvěřitelné, že plných 20-ti ročníků se zúčastnili i volejbalisté z Bučovic. Letošní výprava čítala 16 osob ( 6 mužů  a 10 žen ) a  patřila k těm početnějším .
     V kategorii mužů 6 zúčastněných týmů vytvořilo 2 skupiny a týmy na 1.a 2. místě postupovali do semifinálových bojů. Naši muži skončili ve své skupině poslední a tudíž je čekal boj pouze o 5. místo se soupeřem, který se v druhé skupině umístil stejně. A tímto soupeřem byl tým Sonnebergu. V tomto utkání jsme podali určitě nejlepší výkon v turnaji a na družstvu byl patrný výkonnostní vzestup, což bylo dáno i tím, jak se družstvo postupně zbavovalo únavy z předchozího náročného dne. Vítězství nad Sonnebergem nám tedy zajistilo konečné  5. místo.
   Výsledky mužů :           
 Bučovice  – Grimma „Allstar“   0 : 2   ( -18, -22 )
 Bučovice  - Engelsdorf
   0 : 2   ( -17, -12 )
 Bučovice  - Sonneberg  
   2 : 1
    
    Pořadí mužů :             
 1. TSG Markkleeberg
 
 2. Grimma I 
 3. SV Lok Engelsdorf 
 4. Grimma „Allstar“ 
 5. Sokol Bučovice 
 6. Sonneberg 
     
     Rovněž  7 týmů žen hrálo ve dvou skupinách. Naše děvčata ve tříčlenné skupině oba své zápasy jasně  vyhrála a utkala se v boji o finále s domácím A-týmem.  Po vítězství  2:1 je pak ve finále čekal největší favorit, družstvo Lipska. Přestože úvodní set děvčata vyhrála,  od 2. setu otěže utkání postupně převzalo Lipsko a po zásluze zvítězilo.  Přesto je 2.místo zcela jistě výsledkovým úspěchem, za který děvčata obdržela krásný pohár. Škoda jen, že ačkoliv kádr žen čítal 10 hráček, turnaj odehrálo v podstatě pouze hráček 6  (?).

   Výsledky žen :      
  Bučovice  -  Wurzen              
  2 : 0      ( 11, 22 )
  Bučovice  -  Grimma II 
  2 : 0      ( 12, 10 ) 
  Semifinále :
 Bučovice  -  Grimma I  2 : 1
  Finále :   
 Bučovice  -  Leipzig   
  1 : 2
                     
    Pořadí  žen :   
 1.  SSC Leipzig 
 2.  Sokol Bučovice 
 3.  Grimma I 
 4.   Grimma  II 
 5.  VSV Wurzen 
 6.  VfB Eilenburg 
 7.  Sonneberg 

         Pozvánku na příští 25.ročník, který byl našimi hostiteli pracovně označen jako „die  Silberhochzeit“, tedy stříbrná svatba, jsme si přivezli s sebou.

Ženy:     Sedlářová Iva, Tomanová  Monika, Hermannová Petra st., Hermannová Petra ml., Vránová Michala, Procházková Eva, Procházková Eliška, Kosová Hana, Lukačková Tereza, Lukačková Katka

Muži :   Procházka Miroslav, Sedlář Jindřich, Raba Josef, Černý Radek, Mikula Michal st., Doupovec Radim.