You are here: Home ČLÁNKY ODDÍL 6.ročník Memoriálu Vladimíra Spirita

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

6.ročník Memoriálu Vladimíra Spirita

Email Tisk PDF
Již pošesté se o víkendu ( 22.8.2009 ) sešli volejbalisté na tradičním Memoriálu Vladimíra SPIRITA v Bučovicích. Obsazení turnaje bylo letos na velmi vysoké úrovni. Do každé ze skupin byl nasazen vítěz extraligy a její základní části, tj. Jihostroj České Budějovice a Volleyball Kladno, dále pak mistr Slovenska tým VKP Bratislava a DHL Ostrava. Další dolosovaní byly JMP Brno a Bučovice, do skupiny s Kladnem a Ostravou pak extraligový nováček z Havířova a tým Sokola Dobřichovice.
Ani v jednom případě však nebyly nalněny papírové předpoklady. V modré skupině po boji zvítězil Jihostroj nad Brnem v tie breaku 16:14 a porazil 2:0 domácí Bučovice a mohl si dovolit klopýtnout s VKP Bratislava. Po vítězství Brna nad VKP a Bučovic nad tímto soupeřem se tyto dva týmy utkaly o druhou postupovou příčku. V nejhezčím utkání celé skupiny domácí před výborným publikem statečně vzdorovali brněnským mladým hráčům a v  tie breaku šťastným vítězstvím 15:13 postoupili do semifinále. Pro domácí tým, který se opíral o zkušené hráče Dubše, Sekaninu, Chromého a nahrávače Malčíka to byl velký úspěch.
Ve druhé skupině mezi sebou extraligové týmy hrály shodně vždy s bilancí 1:1 a při výhře nad Dobřichovicemi se každému z nich počítal podíl uhraných míčů. Z něj nejlépe vzešla DHL Ostrava, která vyhrála skupinu a na úkor Kladna o 9 míčů do semifinále z druhé příčky proklouzla Slavia Havířov.
Za mírného poprchání tak ve velmi dobré atmosféře se obě semifinále natáhla na 3 sety. Domácí bučovický sokol statečně vzdoroval Ostravě a dokonce se ujal vedení 1:0 na sety. Pak však hráči DHL přidali na servisu a také zpřesnili útok, kde se často prosazoval Aleš Správka spolu s Mikulou  a dovedli svůj tým do finále vítězstvím  15:11.    
Ve druhém semifinále statečně extraligový nováček z Havířova držel krok s favoritem z českých Budějovic. Hráči Jihostroje se ujali vedení 1:0 nasety, kdy jim dobře fungovala spolupráce nahravače Sládečka s univerzálem Motysem. Havířovští druhý set nevypustili a po zlepšeném výkonu v obraně dotáhli utkání do třetí sady. Tam si již budějovičtí postup do finále vzít nenechali a zaslouženě zvítězili.
V malém finále zvítězil Havířov 2:0 nad domácím týmem a obsadil zaslouženě třetí příčku.
Ve finále 6. Ročníku Memoriálu Vladimíra Spirita po koncentrovaném výkonu celého týmu  přehráli budějovičtí Ostravu  v poměru 25:15 a 25:19 a obhájili prvenství z minulého ročníku.
Nejlepším smečařem turnaje byl zvolen domácí Ivo Dubš, cenu pro nejlepšího nahravače z rukou Zdeňka HANÍKA převzal budějovický Michal Sládeček a cenu sympaťáka turnaje získal univerzál Radek Motys z téhož týmu.  
Zapsal :  Čížek Zbyněk